У чому відмінності репетитора і шкільного викладача?

У чому відмінності репетитора і шкільного викладача?

Кадрова криза у системі освіти

Організація навчання для школярів

Кого обрати, репетитор чи шкільний вчитель?

Реальність системи освіти така: діти навчаються дев'ять чи одинадцять класів. Просиджують час за шкільною партою. А після уроків йдуть до репетиторів для здобуття потрібного обсягу знань. Чому так? Низькі зарплати, ненормований графік та великий обсяг роботи, викликали нестачу кадрів в освітній системі. А педагоги, які погоджуються на такі умови праці, не завжди можуть впоратися з поставленими завданнями через брак часу, досвіду та кваліфікації. Тому батькам нічого не залишається, окрім як звернутися до послуг репетиторів на платформі TeMa.

Кадрова криза у системі освіти

Спадщина СНД системи освіти дотримується прописаних стандартів, які тривалий час не оновлювалися. Внаслідок цього виникло таке поняття як “кадрова криза”. Низькі зарплати, великий обсяг роботи, ненормований робочий графік, відсутність мотивації в освітян стали причиною цього. На одного викладача припадає до сорока школярів. Приділити кожному час фізично неможливо. Не знаючи як упоратися з таким потоком, багато вчителів кидають все на самоплив. Уроки відбуваються у форматі начитування. Якщо у дітей є питання чи нерозуміння, йому дається домашня робота для самовивчення матеріалу. Пошук інформації, самонавчання це чудові навички, які стануть у пригоді школярам у житті. Але перш, треба навчити, як це правильно робити, що важливо, а що другорядне. Ці навички даються вчителем. За підсумками учень не знає, як організувати навчальний процес і просто забиває на навчання. Батьки бачачи все це, вирішують знайти онлайн викладача на платформі TeMa. Ментори з нуля пояснюють шкільну програму та дають дитині потрібні знання.

Відмінність шкільного викладача від онлайн-репетитора?

Вчителі та репетитори здобувають освіту на одному рівень знань у педагогічних університетах. Звітують напрями у тому, що ментор регулярно підвищує свою кваліфікацію. Шукає нові методики викладання. Прагнуть покращити процес навчання. Шкільні вчителі, які працюють за накатаною програмою, затвердженою міністерством освіти, не думають про ефективність. Початкова мета, прочитати матеріал класу, заповнити журнали та методички. На саморозвиток не залишається бажання та сил. Важливий принцип навчання: мотивація до знань передається від ментора, якщо вчителя заряджені на результат, учні прагнутимуть знань, якщо педагог не вказує на цінність знань, діти не розуміють необхідність щось вивчати.

Шкільне репетиторство

Низькі зарплати, що провокують вчителів знаходити додаткові варіанти заробітку. Шкільне репетиторство, це одне із рішень. Педагоги спеціально пояснюють навчальний матеріал так, щоб було нерозуміння та з'явилися питання. Такий підхід збільшує попит на додаткові заняття після школи. Правильно це? Ні. Чи є якийсь результат для учня? Відповідь неоднозначна. Бо якщо педагог не серйозно ставиться до процесу навчання спочатку. Додаткові заняття, привід покращити фінансовий стан. А школяреві будуть ставити хороші оцінки на уроках, даючи розуміння, що додаткові заняття проходять не дарма. Результат: діти як нічого не знали, так і не знатимуть. У такій ситуації важливо відразу звернутись до досвідченого репетитора на ресурсі TeMa. Ментор опрацює всі прогалини, які утворилися під час отримання знань у школі. Наступні теми будуть доноситися простими словами, у формі ігор, інтерактивів та відео. Щоб дитина була захоплена у заняття.

Організація навчання для школярів

На одному уроці може бути від двадцяти до сорока учнів. Такому класу потрібно прочитати матеріал, пояснити та перевірити розуміння. Не всім під силу таке навантаження. Тому вчителі обирають легкий шлях. На уроках зачитують матеріал, якщо щось незрозуміло, дають домашнє завдання. Або самостійний розбір теми. Такий метод навчає дітей самостійності, навичок шукати інформацію та відповіді на запитання. Але щоб досягти такого результату, школяреві потрібен контроль. Таку дисципліну можна отримати завдяки репетиторам платформи. Репетитори проводять опитування з учнем, підбирають відповідну методику та переходять до виконання поставлених завдань. На відміну від викладачів, репетитори мотивовані в позитивному результаті. Тому що це впливає на рейтинг їхньої роботи.

Кого обрати, репетитор чи шкільний вчитель?

Вибір між учителем та репетитором процес індивідуальний. У школах є освітяни, які люблять свою роботу. Намагаються дати дітям знання, попри труднощі, з якими доводиться стикатися. Окрім знань, школа дає дитині можливість знайти друзів, навчиться працювати у групах та парах. Займаючись індивідуально, учень це втрачає. Репетитори, це помічники, які допомагають школяреві розібратися в інформації, отриманій на уроці. Вони не зможуть замінити дітям досвід та емоції, отримані в школі.