Система освіти у різних країнах

Система освіти у різних країнах

Система освіти у західних країнах

Освіта на близькому сході

Навчання в країнах СНД

Висновок

Навчання за кордоном перестало бути недосяжним. Щороку університети та школи інших країн відкривають свої двері великій кількості абітурієнтів. Але ж питання, а як вчитися за кордоном? Чи відрізняється чимось навчання від нас звичним? Важко уявити, що є країни, де дітям не задають домашні завдання. Уроки, на яких можна відпочити. А є країни, де діти навчаються по 10-12 годин на день. Плюс, відвідують додаткові заняття, у вихідні та на канікулах. У кожної держави свої правила та норми, що впливають на систему. Крім відмінностей можна знайти і загальні подібності: розвиток індивідуальності, цілеспрямованість та інклюзивність. Репетитори платформи Tema - це фахівці, які дадуть не лише знання з обраного предмета. А розкажуть про принципи та норми культури всередині країни. А досвід та кваліфікація дозволять підготувати учня будь-якого рівня у знаннях до іспитів відповідно до європейських стандартів.

Система освіти у західних країнах

Західна освіта одна з найкращих. Тому що з перших класів дітям дають не лише шкільний матеріал, а й вчать бути особистістю, розвивають здібності, підтримують у починаннях. Індивідуальні програми дозволяють вибирати предмети, які можуть розкрити потенціал і таланти. Якщо плануєте переїзд в одну з західних країн, викладачі ресурсу допоможуть вам у вивченні мови та складання міжнародних тестів та іспитів.

Канада

Освіта країни ділиться на безкоштовну та платну, громадську та релігійну. Кожна провінція має власну систему, що має схожі риси між собою. У Канаді для юних учнів шлях до навчання, починається у чотири чи п'ять років. Старша і середня школа побудована блоками, у кожному блоці учні вивчають чотири предмети в семестр, а уроки тривають по 75 хвилин. Для того, щоб дитина отримала диплом і вступила до університету, їй потрібно набрати певну кількість балів – кредитів. Їх одержують за освоєння шкільної програми. Якщо балів не вистачає, можна залишитися на другий рік.
Замість батьківських зборів та загальних журналів викладачі передають інформацію батькам індивідуально, при особистій зустрічі. А оцінки не розголошуються серед учнів та є конфіденційною інформацією.


США

Більшість державних шкіл є безкоштовними. А система освіти не мають чітких стандартів та прописаних програм. Щороку учнів перерозподіляють на нові каси. А під час складання тестів та іспитів немає загальної підготовки, всі навчаються за індивідуальною програмою. У США немає звичної фізкультури. Уроки фізичної підготовки прирівнюються до професійного виду спорту, де абітурієнти можуть завдяки своїм талантам здобувати стипендії та безкоштовні місця в університетах.

Великобританія

Навчання у Великій Британії починається з чотирьох років. Країна дозволяє отримати безкоштовне навчання кожній дитині. Славиться Великобританія пансіонатами, в яких ніхто не має права заперечувати чітко прописані правила та статути. Розмови між вчителями та батьками відбуваються за зачиненими дверима. А оцінки вирушають на електронну пошту наприкінці кожного семестру.
Навчання у навчальних закладах зобов'язує участь у шкільних та зовні соціальних заходах та благодійності.

Фінляндія

Освіта Фінляндії одна з найкращих і входить до п'ятірки лідерів у всьому світі. У країні немає слабких чи елітних шкіл, усі рівні. Освіта повністю безкоштовна, від їжі в їдальні до шкільного приладдя. А звичайне офіційне звернення до вчителів замінюють на просте ім'я.
Учнів не поділяють на слабких та сильних. А порівняння дітей заборонено. Для кожного складається індивідуальна програма від кількості та напряму уроків до рівня складності тестів.
Ті, хто не встигають за програмою або хочуть покращити оцінки, можуть додатково провчитися один рік, після перейти в коледж або продовжити навчання в ліцеї.

Іспанія

В Іспанії є державні, напівдержавні, приватні церковні установи, які дають змогу отримати диплом міжнародного зразка. Разом з іспанською, діти обов'язково вивчають валенсійську та католицьку мову.
У країні часто учні залишаються на другий рік. І це норма для місцевих мешканців.

Освіта на Близькому Сході

Говорячи про утворення сходу, воно у рази поступається західним країнам. Попри те, що діти замість звичних 4-5 годин навчаються по десять і більше, додатково відвідуючи різні курси та репетиторів. На платформі Tema можна знайти репетитора різної кваліфікації та напрямки. А бронювати урок можна у зручний час, дні та ночі, перейшовши до розділу “Репетитори”.

Японія

Початкова освіта обов'язкова та безкоштовна. А старша та середня школа – платна. Програма між школами може відрізнятись одна від одної, але обов'язково має відповідати державному стандарту.
Для країни нормально проводити уроки у неділю. А мати можуть ходити на заняття замість учнів та вести конспекти.

Китай

У країні є як приватні, державні та навчальні пансіонати. При переході до першого класу і після закінчення початкової школи учні складають тести, що гарантує перехід у середню. Наповненість класу перевищує звичайну норму, часом один клас може розміщувати під час уроку від тридцяти до вісімдесяти учнів. Велика увага в навчанні приділяється математиці та китайському. Англійська викладає лише вчитель із Європи.
Велика увага приділяється дисципліні. Щоденним побудовам та зарядці. У разі непослуху вчителю дозволяється вдарити учня.

Південна Корея

Система навчання у Південній Кореї суворо контролюється державою. А навчання в останніх трьох класах перед вступом до університету платне. Після школи усі діти займаються з репетиторами. Якщо учень отримав сто балів за математику та англійську, це набагато цінніше, ніж знання рідної мови.
У навчальних закладах оцінки приховані від спільних очей, можна дізнатися про загальний рейтинг. А перехід до наступного класу відбувається незалежно від успішності учня.

Ізраїль

Основна частина ізраїльських школярів набувають знання у державних релігійних установах, решта ортодоксально-релігійних. В Ізраїлі є змішані навчальні заклади, а є окремо чоловічі та жіночі.
Система зобов'язує щорічне збирання коштів із батьків. Якщо Батьки не в змозі сплатити витрати, навчальні заклади заборонено відлучати учня від занять та навчальних заходів.

Туреччина

У таборі є як державні, і приватні ліцеї. На початкову, середню та старшу школу відводиться по чотири роки. У Туреччині є обов'язкова підготовка дошкільнят трьох, чотирьох років. На цій підготовці діти вивчають математику, турецьку та англійську мову. У державних установах може навчатись до 60 учнів на один клас. У Турецьких школах є обов'язкові автобуси, які забирають дітей на навчання.

Навчання в країнах СНД

Співдружність Незалежних Держав складалася переважно з радянських республік, які досі залишили колишню систему освіти. Одинадцятирічна система освіти та дванадцятибальна шкала оцінювання знань. А предмети викладають рідною мовою незалежно від специфіки.

Молдова

Освіта Молдови відрізняється від системи навчання інших пострадянських країн. Разом із молдавським, обов'язковий предмет для складання іспиту, румунський. У Молдові обов'язкове закінчення десяти класів. Окрім зимових та весняних канікул у дітей є Великодні вихідні, які тривають десять днів.

Висновок

Система освіти різних країн відрізняється одна від одної як якістю, а й підходом до проведення уроків. Залежно від цінностей та культури вибудовується своя індивідуальна програма, якою йдуть учні різних країн. Попри відмінності в навчанні, першорядне, це знання та досвід, які дитина отримує за підсумком. Вміння застосовувати їх у реальному житті та прагнення до підкорення нових висот.
Платформа Tema стирає межі та дає можливість отримувати знання міжнародного рівня незалежно від вашого місцеперебування. А доступність цін дозволяє обрати репетитора будь-якої кваліфікації та напрямки.
Ментори допоможуть вивчити мову підтягнути гуманітарні та технічні предмети будь-якою мовою. Перейдіть до розділу “Репетитори”, бронюйте урок та починайте вивчення предмета. Це зручно, оскільки все необхідне на платформі.