Англійська для роботи в ІТ

Англійська для роботи в ІТ

Відмінності розмовної та технічної англійської?

Як вивчити англійську мову для роботи в ІТ?

Попит вивчення Англійської дуже зріс. Бо IT спеціаліст - це популярна і престижна робота у світі. І багато хто хоче отримати роботу саме в цьому напрямку. А програми та інтерфейси для роботи, мають англомовний функціонал. Деякі програми можна знайти російською та іншими мовами. Але це не врятує ситуацію. Тому що написання коду та функцій відбувається англійською. Міжнародні компанії вимагають знання мови, бо фахівець інформаційних технологій має вести комунікацію із закордонними замовниками. Тому, якщо постало питання вивчення мови, відразу звертайтеся до репетиторів платформи TeMa.

Відмінності розмовної та технічної англійської?

Розмовна мова має на увазі неформальне спілкування між людьми, з використанням різних діалектів. Не спираючись на граматичні та лексичні правила. У такій промові можуть бути неправильні відмінювання, скорочення та запозичення фраз з інших мов. Технічний, вузько спрямована мова. Вона складається з різних визначень та термінів, які притаманні певному напрямку. Використовуючи технічну мову, працівники інформаційних технологій економлять час під час спілкування один з одним. Є велика різниця, між поясненням своїми словами та позначенням терміном. Термінологія використовується в написанні коду і без їх знань, співробітник не може виконати завдання.

Як вивчити англійську мову для роботи в ІТ?

Для того, щоб вивчити англійську мову, існує багато курсів і методик. Чи ефективно це? Точної відповіді на запитання немає. Усі індивідуально. Комусь простіше вивчати мову за допомогою вчителя, а хтось справляється з завданням самостійно. Все залежить від потенціалу та рівня складності. Щоб опанувати мову для роботи в ІТ компанії, важливо дотримуватись наступних етапів.

Етап №1: Правила навчання.

В англійській є "золоте правило", головна інформація виноситься на початок пропозиції. Зазвичай, це хтось чи щось виконує якусь дію.
З простого, це поки що все.
Щоб вивчити англійську, потрібно приділяти навчанню та практиці достатню кількість часу. По можливості озброїтися підтримкою викладачів. Ментори допоможуть структурувати навчання та налагодити двигун розмовного спілкування.


Етап №2: Самодисципліна та організація робочого часу.

Регулювання самодисципліни. Спочатку складно з головою поринути в навчання і налагодити режим. Почніть з одного або двох занять на тиждень. Організуйте свій робочий простір, для комфортного проведення онлайн навчань з викладачем. Якщо не встигаєте виконувати завдання, повідомте ментора, він зменшить навантаження. Після того як це увійде до звички, поступово збільшуйте темп, кількість уроків та домашніх завдань.

Етап №3: Оточіть себе англійською

Окрім уроків з репетитором, почніть слухати закордонну музику. Дивитися фільми з субтитрами, читати статті англійською. Спочатку це буде здаватися складним і викликати дискомфорт. Тому що все життя ви звикли робити речі рідною мовою. Згодом ваша практика покращиться. Ви не тільки говоритимете, а й думатимете англійською.

Етап №4: Навчання дорівнює практиці.

Під час навчання важливо поєднувати вивчення англійської мови з напрямом інформаційних технологій, який було обрано для роботи. Спілкуйтеся з клієнтом у листуванні та практикуйте розмову без використання перекладача.
Інформація з уроків не просто відкладатиметься в голові, а використовуватиметься на практиці.


Етап №5: Навчання – стиль життя.

Вчіться самостійності. Після того, як буде освоєно ряд необхідних правил, наступним завданням буде рясна практика. У спілкуванні, у листуваннях та робочих ситуаціях. Намагайтеся користуватися перекладачем і словником в окремих випадках, коли ви не зустрічали це слово. В інших випадках згадуйте. Цей процес займе більше часу, ніж перехід на сайті. Але так ви зможете дисциплінувати себе і привчити думати потрібною мовою.

Головна порада для новачків, не соромтеся і не бійтеся. Вивчення мови це тривалий процес, який потребує дисципліни. Важко буде на перших етапах. Потім ви побачите результати і мотивація з кожним разом збільшуватиметься. Репетитори платформи TeMa допоможуть у досягненні поставленої мети.