Як почати викладати без досвіду роботи?

Як почати викладати без досвіду роботи?

Більшість студентів на останніх курсах навчання та й в загалом багато педагогів-початківців замислювалися про роботу репетитором. Адже це не лише варіант підробити, а й можливість зробити це основним джерелом прибутку. До того ж репетиторство дуже зручне, оскільки багато напрямків перейшли у формат онлайн. При цьому коли починаєш викладати без досвіду, складно зрозуміти з чого почати, як побудувати програму навчання і найголовніше, де і як знайти учнів.

Давайте послідовно. Для початку треба підготувати програму навчання, виділити вікові групи, яким плануєте викладати, та для кожної опишіть схему роботи. Тому що є величезна різниця між навчанням школяра та студента. Продумайте фішки, які зможуть урізноманітнити ваші уроки. Сидіти на нудних заняттях, де просто зачитується матеріал не дуже хочеться. Для малюків можна використовувати різні відео матеріали у вигляді казок, для старших студентів і людей, інтерактивні ігри.

У пошуках репетитора багато хто звертає увагу на відгуки та позитивні оцінки. І тут постає питання, як же їх заробити, коли ви тільки на старті свого шляху? Як вибрати оголошення без досвіду викладання? Не хвилюйтесь, все просто. Щоб почати заробляти перші відгуки, перейдіть у вкладку “Оголошення” на платформі для пошуку репетиторів Tema, де учні самі виставляють свої анкети у пошуках вчителя. Скористайтеся фільтрами платформи, оберіть напрямки та вартість, за яку ви готові викладати. Вивчіть описи вимог та бажань учнів. Якщо ви зможете впоратися з поставленим завданням, напишіть їм запропонувавши свої послуги ментора. Згодом, ви поступово збільшите свою базу учнів.

На старті ментори без навичок можуть робити грубі помилки. Одна з таких – це переоцінка можливостей. У гонитві за найкращими пропозиціями від учнів, ментори не уважно вивчивши анкети учнів, що шукають репетитора, одразу надсилають їм пропозиції. Такий підхід загрожує незадоволеними клієнтами та поганими відгуками. Трапляються випадки, коли учню потрібно вивчити матеріал з нуля, а є ті, кому потрібна інформація вищого рівня. Тому, щоб не припускатися таких помилок, необхідно уважно вивчати анкети потенційних учнів. Аналізувати, впораєтеся ви із завданнями чи ні.

Якщо раніше репетитори з досвідом мали переваги та більшу популярність в учнів. То в наших реаліях система освіти стала настільки гнучкою, що роботи для менторів без навичок теж багато, і попит на їхню працю великий. А завдяки сервісу пошуку репетиторів Tema ви зможете стати викладачем, до якого повертатимуться учні ще й ще.