Аналіз ринку репетиторських послуг

Аналіз ринку репетиторських послуг

Попри те, що послугами репетиторів користуються не лише школярі, а й абітурієнти, та люди які мають вищу освіту. Ринок репетиторства нестабільний, оскільки залежить від зовнішньої та внутрішньої ситуації в країні, та світі. Всупереч усьому, цей вид праці користується популярністю не тільки у людей, які спочатку обрали індивідуальне викладання. А й у педагогів, які замислюються про підробіток. Щороку попит на репетиторські послуги зростає на 20%. Бо такий педагог допоможе розібратися у складних та незрозумілих темах, підготує до іспитів та допоможе вивчити матеріал з нуля. Якщо мета опанувати мову, ментор допомагає не лише освоїти загальні правила та граматику, а й тренуватиме з учнем розмовну мову. Крім індивідуального підходу до навчання, віддають перевагу репетиторам, оскільки заняття можна проводити онлайн, у зручний та комфортний час. Щоразу не витрачати час на дорогу до школи чи університет.

Яка конкуренція на ринку репетиторських послуг?

Ні для кого не секрет, що з кожним роком на ринку праці з'являється все більше репетиторів. Попит на дистанційну роботу збільшився, а конкуренція зросла. Якщо раніше репетиторством займалися молодші викладачі, то зараз цифровий ринок праці освоюють і старше покоління. Виникає питання, чи це добре? Для учнів, безперечно, так. Оскільки чим більше послуг фахівців, то більший вибір. Для вчителів це теж позитивний момент, оскільки конкуренція дозволяє розвивати та вдосконалювати свою програму навчання. Адже кожен ментор має свої прийоми викладання, індивідуальні методики та підхід. Чим більш насичена та цікава методика викладання у педагога, тим більше уваги буде прикуто до його послуг. Тому окрім начитки лекцій та іншого матеріалу, вчителі використовують на заняттях відео та аудіо супровід, ігри, загадки та вікторини. Тим самим показуючи учневі, що навчання, це не щось нудне і незрозуміле, а навпаки, те, що може дати знання і викликати позитивні емоції.

Якість послуг, що надаються репетиторами

При виборі репетитора одним із головних питань є експертність, і можливість впоратися з поставленими завданнями. Розберемось до яких менторів краще звертатися і чи є якась різниця між ними?

Вибір професії репетитора обумовлений бажанням знайти підробіток після основної роботи. Бо це можливість збільшити свій бюджет, а також працювати у власному зручному режимі. А багато хто вибирає роботу репетитором, як основне місце роботи, тому що бачать у цьому більше переваг, ніж працювати на різні навчальні заклади. Зокрема, робота у своєму режимі, можливість бути мобільним і проводити заняття онлайн, перебуваючи в будь-якій точці світу. Якщо говорити про якість послуг, то тут все індивідуальне. На ринку праці можна зустріти новачків, які відповідально підходять до процесу підготовки індивідуальних уроків, тому їх підхід до навчання справді дає результати. А є досвідчені педагоги, які проводять навчання за однією стандартною програмою, без огляду на особливості сприйняття учнів. І навпаки. Тому сказати точно, за якими критеріями можна вибрати якісну послугу, складно. Хтось знаходить репетитора одразу і задоволений результатом, а хтось обирає свого фахівця методом спроб та помилок. Усі індивідуально.

Ефективність послуг репетиторів у сучасному світі

Якщо раніше репетитори вважалися додатковим джерелом знань. То зараз важливість таких викладачів збільшилась у рази. Чому так? Все просто, є велика різниця між викладанням класу, що складаються з двадцяти й більше людей, і викладанню одному чи двом учням. Викладання великим групам може призвести до поганої засвоюваності матеріалу, нерозумінням тим і відсутністю можливості кожному окремо приділити час. В іншому випадку більша ймовірність, що матеріал буде засвоєний і зрозумілий. Крім цього, індивідуальні уроки дозволяють підібрати правильний підхід та методику навчання, залежно від особливостей учня. Контроль знань, швидке засвоєння матеріалу – це лише частина переваг навчання з індивідуальними репетиторами.

Портрет ідеального репетитора

Поняття “ідеальний” репетитор максимально абстрактне. Не тому, що таких не існує, просто для кожного ідеал проявляється в різних моментах. Для когось відповідним кандидатом буде той, хто зможе добре підготувати до майбутніх іспитів. Для деяких, ідеал вчителя проявляється у носіях, якщо говорити про вивчення мов. А для когось важливий процес навчання і загалом атмосфера уроку. На платформі TeMa можна знайти того самого фахівця відповідно до всіх необхідних вимог. Для цього потрібно перейти в розділ і у фільтрах пошуку задати необхідні параметри, такі як предмет вивчення, регіон, кваліфікацію викладача і навіть вартість. Оскільки всі розуміють, що ціна так само впливає на процес вибору. Завдяки такому підходу можна за короткий час знайти свого репетитора та розпочати навчання вже зараз.